Gluren bij de buren!

Vanaf de buitenkant lijken alle woningen in onze wijk op elkaar. Maar achter de uniforme gevels zijn de verschillen groot.

In deze rubriek nemen we een kijkje achter de voordeur van origineel ingedeelde, ingerichte of verbouwde eurowoningen. We laten de bewoners aan het woord wat resulteert in een aantal prachtige en markante verhalen.

Ook trots op uw originele interieur of heeft u een markant verhaal? Meld u dan aan voor een interview en een fotosessie, via: redactie@groenstichtingrozendaal.nl

Een kijkje van buitenaf naar onze wijk:  een interieurarchitect aan het woord

Een kijkje van buitenaf naar onze wijk: een interieurarchitect aan het woord

In gesprek met interieurarchitect Stan van den Wildenberg over onze wijk, het wonen in Leusden en de toekomst hebben we het over ‘de onrust van de schuine muur’ en ‘de cadeautjes van de Eurowoningen’. Wonen en werken in Leusden Stan ziet zichzelf als Leusdenaar. Hij kwam als driejarige naar Leusden, ging naar Rotterdam waar hij studeerde en kwam, na een korte tijd in Amersfoort, terug naar het dor... »

Een kijkje buiten de wijk: in Alandsbeek

Een kijkje buiten de wijk: in Alandsbeek

In de rubriek ‘Gluren bij de buren’ zijn tot nu toe letterlijk onze buren, mensen van binnen onze wijk aan het woord gekomen. Het gaat dan over onderwerpen die voornamelijk in de wijk spelen of onze huizen betreffen. Dit jaar (2015) viert onze wijk haar 45-jarig jubileum. Een mooi moment om eens te kijken naar aangrenzende wijken, en een aantal medebewoners van Leusden aan het woord te laten. Aan ... »

Erfafscheiding ‘bloembak’

Erfafscheiding ‘bloembak’

Nadat tussen een paar bewoners onenigheid was ontstaan over het eigendom van de bloembak, is dit door het Dagelijks Bestuur (DB) nader onderzocht. »

Gluren bij de buren! De trappen

Gluren bij de buren! De trappen

»

Peter Werkman: vissenchirug en tractorliefhebber

Peter Werkman: vissenchirug en tractorliefhebber

Peter Werkman: vissenchirurg en tractorliefhebber De Eurowoning van Dierenarts Peter Werkman werd in 1978 gekocht door Werkmans toenmalige werkgever, de landbouwhuisdierenpraktijk in Amersfoort. Het huis aan het plein Henegouwen diende aanvankelijk als dependance voor de snel groeiende praktijk. Toen Werkman en zijn echtgenote woonruimte zochten lag de keuze voor de Eurowoning voor de hand. Zo bet... »

“Als je niet wilt, hoef je je buren nooit te zien. Hier gebeurt dus eigenlijk nooit iets. Heerlijk!“

“Als je niet wilt, hoef je je buren nooit te zien. Hier gebeurt dus eigenlijk nooit iets. Heerlijk!“

»

Page 1 of 3123

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>