Burenhulp Eurowoningen: pas een beetje goed op elkaar!

Burenhulp Eurowoningen: pas een beetje goed op elkaar!

Beste buren,

Pas goed op elkaar!
Het zal niemand ontgaan zijn: door de maatregelen omtrent de Corona update zijn veel mensen thuis. Voor sommige mensen geen probleem, voor anderen juist lastig. Met name ouderen of anderen die om uiteenlopende redenen aan huis gebonden zijn, kunnen hulp goed gebruiken. Maar iedereen kan ziek worden, de deur even niet uit kunnen. Een beetje hulp dichtbij is dan heel fijn voor de boodschappen, de hond uitlaten of een pannetje eten!

Tegelijkertijd zitten steeds meer mensen thuis en hebben misschien wel meer vrije tijd dan anders. We hopen dat er buurtgenoten zijn die wat voor een ander kunnen en willen betekenen. Op sommige pleinen kent men elkaar goed en zal die onderlinge zorg zich vanzelf regelen. Maar dat geldt niet voor alle pleinen. Of je woont hier nog maar pas of hebt normaal gesproken niet veel contact met je buren. Hulp vragen is niet voor iedereen gemakkelijk. Hulp aanbieden trouwens ook niet, je weet nooit of die ander daar wel op zit te wachten.

Kortom: Heb je een vraag of hulp nodig? Neem contact op met je buren, je pleingenoten of de pleinvertegenwoordiger. Er is altijd wel iemand die je kan helpen! Kun je hulp aanbieden en je denkt dat je iemand op je plein daar blij mee kan maken, laat het hem of haar weten!

Meer informatie over het Coronavirus en de maatregelen van het RIVM